Het gaat gelukkig weer wat beter met de prinses.

Het is een tijdje stil geweest rond prinses Astrid van België (59), de jongere zus van koning Filip. Drie maanden geleden brak ze een ruggenwervel tijdens het sporten en moest tijdelijk haar taken neerleggen.

Astrid lag niet in het ziekenhuis, maar heeft thuis wekenlang bedrust moeten houden om te herstellen. De laatste keer dat ze in het openbaar werd gespot was tijdens de Nationale Dag van België, op 21 juli. Kort daarna moet het dus zijn misgegaan. 

Article continues after the ad

“Terwijl ze wekenlang bedlegerig was, heeft de prinses grote moed getoond, ondanks alle tegenspoed”, zegt een bron daarover in Paris Match.“Ze is een vechter en haar man is geweldig voor haar. Hij helpt haar veel in tijden van onrust.”

Astrid zet zich succesvol in voor Belgische economische missies in het buitenland, zoals hier in China in 2019, en had een volle agenda, met onder andere missies naar Amerika, maar het ongeluk dwong haar alles te annuleren.

'In januari zou ze haar activiteiten moeten kunnen hervatten'

“Het herstel van Astrid was moeilijk”, meldt Paris Match verder. “Niet alleen fysiek - omdat ze veel last had van haar rug - maar ook mentaal, omdat ze blij was werk te hebben gevonden wat ze leuk vond en energie van kreeg. Hoewel ze nog heel voorzichtig moet zijn met bewegen, ziet ze eindelijk het licht aan het einde van de tunnel. In januari zou ze haar activiteiten moeten kunnen hervatten.”

Astrid was in ieder geval in staat te poseren voor de cover van het Franse blad. Ze is gefotografeerd door Luikse Regine Mahaux, een bekende celebrityfotograaf ...

...die tevens huisfotograaf van de Trumps lijkt te zijn.

Regine had Astrid al eerder voor haar lens, voor een beetje Diana-achtig portret.

En dit is prinses Laetitia Maria, een dochter van Astrid.

Regine fotografeerde eerder ook prinses Marie van Denemarken...

...en de Grimaldi's. Nice!

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in