Alle ogen zijn gericht op de Invictus Games.

Prins Harry landt volgende week vrijdag samen met zijn vrouw Meghan, de hertogin van Sussex Markle in Nederland, meldt de Engelse krant The Mirror, die normaal gesproken uitstekende royaltyverslaggeving biedt.

Het stel zal aanwezig zijn bij de opening van de Invictus Games in Den Haag. Voor Harry en Meghan wordt dit de eerste reis samen buiten de Verenigde Staten, sinds ze  afstand deden van hun koninklijke status (en afstand namen van Harry's familie).

Article continues after the ad

Toronto, 2017

De Invictus Games waren in 2017 het moment dat ze debuteerden als stel.

De Invictus Games vormen een sportevenement voor 500 militairen en veteranen die geestelijk of lichamelijk gewond zijn geraakt in het leger. Het evenement zou eigenlijk in 2020 plaatsvinden, maar is door de coronacrisis twee keer verplaatst. Nu staan alle seinen wel op groen, als het Zuiderpark van zaterdag 16 tot zaterdag 22 april het strijdtoneel is van het internationale sportevenement.

Harry in Afghanistan, 2008

Prins Harry is initiatiefnemer van de Invictus Games, wat in 2014 voor het eerst werd gehouden in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen. Daarna volgden edities in Orlando (Verenigde Staten), Toronto (Canada), Sydney (Australië) en nu dus Den Haag. De prins bedacht het toernooi om militairen te helpen bij hun herstel. Zelf werd hij ook twee keer uitgezonden naar Afghanistan.

Naar verwachting zullen Harry en Meghan vrijdag in Nederland landen voor hun bezoek aan de Invictus Games. Daarbij zullen ze ook gevolgd worden door een cameraploeg van Netflix, schrijft The Mirror. Sinds Harry en Meghan afstand hebben gedaan van hun koninklijke titels sloten ze al deals met onder andere Netflix en Spotify, ter waarde van meer dan 100 miljoen pond (omgerekend zo'n 120 miljoen euro).

Voor de Windsors is het vast zuur dat Harry wel naar Nederland kan komen, maar niet de herdenkingsdienst van zijn overleden opa prins Philip wilde bijwonen. Hij vond het 'te gevaarlijk' om daarbij te zijn. Den Haag (en de bijhorende beveiliging?) voelen blijkbaar beter aan.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in