Maak kennis met de paradijsvogel van de Grimaldi's.

Afgelopen week schreed ze in een wonderschone outfit van Dior door de Nationale Dag van Monaco...

Article continues after the ad

...maar Tatiana Santo Domingo – ze is vandaag 36 geworden – rukt even makkelijk uit...

...in een fair trade maxi-dress op slippers. Wie is deze interessante vrouw?

Tatiana is de vrouw van Andrea Casiraghi, de oudste zoon van prinses Caroline van Hannover en Monaco. Ze leerden elkaar als tieners kennen in Fontainebleau waar zij op kostschool zat en hij een dagleerling was.

Ze is geboren in Zwitserland, groeide op in Rio de Janeiro en komt uit een zeer welgestelde Colombiaanse familie. Tatiana is de  dochter van de in 2009 aan kanker overleden zakenmagnaat Julio Mario Santo Domingo. Julio was de op één na rijkste man van Colombia, goed voor een erfenis van krap 5 miljard euro. Haar moeder is de Braziliaanse socialite Vera Rechulski die momenteel in Parijs een winkel in ‘Indiase antiekjes’ bestiert.  

Als kleuter pendelde Tatiana in een Bentley met chauffeur naar en van school. Pas op haar veertiende maakte ze voor het eerst kennis met openbaar vervoer, toen er even geen privéjet meer voorhanden was en ze gedwongen was first class commercieel te vliegen. Het is een dame met een uitgesproken smaak, waar ze innig trouw aan is. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charlotte Casiraghi (@charlottecasiraghi) op

Tina Turner en Sophia Loren waren huisvriendinnen van haar moeder en tot haar tiende wist ze niet beter of iedereen had inwonend huishoudelijk personeel, Van Goghs en Picasso’s aan de muur en een kennissenkring van grootindustriëlen en aristocraten die chalets, jachten en jets uitwisselden. Binnen de Meisjes van Monaco is ze vermoedelijk de rijkste, op prinses Caroline na. 

Tatiana, van kleins af aan omringd door VIP’s, bleef nadat het klikte met Andrea prettig normaal onder de ontmoeting met de royals: ze at regelmatig mee, ging vaak paardrijden met Charlotte en werd door Caroline uitgenodigd voor gezinsuitjes. In 2005 werd ze de officiële verkering van Andrea en ontpopte zich als een volstrekt authentieke hippiechick met een diepe liefde voor Ibiza.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eugenia Garavani (@eugeniagaravani) op

Santo Domingo is daarnaast vrij aards en deelt regelmatig in India een bus met geiten op jacht naar kleine ondernemers in ontwikkelingslanden. Vin 2011 zette ze samen met vriendin Dana Alikhani het ‘ethical retail portal’ Muzungo Sisters op (de naam betekent reiziger in het Swahili). De collectie bestaat uit duurzaam gemaakte en voor een redelijke prijs bij plaatselijke ambachtslieden ingekochte kleding, die online wordt verkocht. Dit is het oprichterskiekje van het duo. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Grimaldi & Casiraghi (@grimaldicasiraghi) op

“Iedere keer als ik terugkwam uit Mumbai of Delhi had ik stapels sarongs, tunieken en fluwelen slippers bij me,” zegt Tatiana. “Steeds meer vriendinnen vroegen: ‘Wil je ook eens wat voor mij meenemen?’ Ik dacht: ‘Hier kan ik iets nuttigs mee doen.’ Nu halen we geborduurde jassen uit Turkmenistan, traditioneel geweven manden uit Sicilië en bolero’s uit Cuzco. Al vragen we of die van zachtere alpaca kunnen worden gemaakt, je moet ze wel in de stad kunnen dragen. Etnisch met een urban twist, dat is waar we op mikken.”  

Tatiana en Andrea hebben drie kinderen: Sacha (6), India (4, hier op het paleisbalkon in 2016) en Maximilaan (1,5).

Ze trouwden in 2013 in het prinselijke paleis van Monaco en hadden nog een kerkelijke winter wedding in Gstaad.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amarelo Ouro (@amareloouro) op

Dat was het enige moment ooit dat ze een echte tiara heeft gedragen: ze mocht de Fringe van Monaco lenen van prinses Caroline. Persoonlijk geeft ze eerder de voorkeur aan haar Muzungu hoofdtooien. Andrea en zij wonen in Londen.

Foto's (c) ANP, Hollandse Hoogte

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in