Het paleis komt met een bemoedigende update!

Prinses Charlene van Monaco herstelt goed van onder andere de keel-, neus- en oorinfectie waaraan ze in het afgelopen jaar meermaals is geopereerd. Toch was ze niet aanwezig bij de jaarlijkse viering van St. Devote, de beschermheilige van Monaco.

Het was haar schoonzus prinses Caroline - in een trendy geruite jas - die als First Lady ten tonele verscheen. "Het herstel van Hare Doorluchtige Hoogheid prinses Charlene verloopt momenteel bevredigend en zeer bemoedigend," zo meldt het hof. "Maar het zal, evenals de follow-up voor tandheelkundige zorg, nog enkele weken duren."

Article continues after the ad

Men verwacht dat Charlene zich over een paar weken weer bij haar man prins Albert en kinderen prinses Gabriella en prins Jacques zal voegen: "De prinses brengt haar beste wensen over aan de mensen van Monaco. Ze kijkt er naar uit om, zodra haar gezondheid het toelaat, weer tijd met hen door te brengen." En met haar kinderen, natuurlijk - love het pareldiadeempje van 'Bella' zoals het prinsesje en petit comité wordt genoemd. 

Prins Albert stond er dus alleen voor bij St. Devote, bijgestaan door zijn zus prinses Caroline, die het afgelopen jaar zich wel vaker over officiële momenten én hun neefje prins Jacques en nichtje prinses Gabriella heeft ontfermd.

Gisteren werd de prins bij de rituele bootverbranding bijgestaan door de tweeling die inmiddels al geroutineerd de boot van dienst in de fik steekt.

St. Devote was vorig jaar het laatste publieke optreden voor Charlene (hier in 2021), voor ze voor een werkbezoek naar Zuid-Afrika vertrok en daar van de ene lichamelijke ellende in de ander rolde.

Het kan aan prinses Gabriella worden overgelaten om in stijl de honneurs waar te nemen. 

Al kan zo'n fik ook nog te hard gaan knetteren, zo te zien. 

Saint Devote, de beschermheilige van Monaco. St Devote, ook bekend als de Heilige Devota werd op een gruwelijke manier om het leven gebracht vanwege haar geloof. Na haar dood bracht een storm haar lichaam per boot – met een duif als loods – naar Les Gaumates in Monaco, waar rond het jaar 303 een kapel werd gebouwd. Volgens de legende bloeien bloemen voor hun tijd op haar heilige dag, 27 januari.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in