Dat deelt de duchess vandaag met The New York Times.

Verdrietig nieuws uit Californië. Onder de kop 'The losses we all share' (de verliezen die we allemaal delen) vertelt Meghan Markle openhartig aan de New York Times over haar miskraam deze zomer. "Het is een bijna ondraaglijk verdriet."

De duchess voelde dat het mis was toen ze Archie een schone luier af. "Ik viel met Archie in mijn armen op de grond en zong een slaapliedje om ons allebei kalm te houden", schrijft ze. "Het vrolijke liedje vormde een sterk contrast met mijn gevoel, dat erop wees dat er iets niet goed zat."

Article continues after the ad

Tranen

"Een paar uur later lag ik in een ziekenhuisbed en hield ik de hand van mijn man vast. Ik voelde zijn klamme hand en kuste zijn knokkels, nat van onze tranen. Toen ik naar de koude witte muren staarde, waren mijn ogen glazig. Ik probeerde me voor te stellen hoe we hier weer uit zouden komen."

Meghan besloot haar verhaal nu te delen omdat ze het belangrijk vindt dat mensen elkaar helpen en regelmatig vragen hoe het gaat. Ze hoopt steun te kunnen bieden aan andere vrouwen die ook een miskraam hebben gehad, maar ook aan mensen die door de pandemie andere verliezen moeten verwerken.

Bijna ondraaglijk

"Het verlies van een kind betekent dat je een bijna ondraaglijk verdriet moet dragen dat door velen wordt ervaren, maar waarover weinig wordt gesproken", schrijft ze ook. "We hebben geleerd dat wanneer mensen vragen hoe het met ons gaat en ze echt met een open mind naar het antwoord luisteren, het verdriet vaak draaglijker wordt. Door in gesprek te gaan en onze pijn te delen, zetten we onze eerste stap naar genezing."

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in