Het zijn de kleine dingen die het 'm doen! 

Op de redactie zijn we geen van allen enthousiast over de clean desk policy, dus het doet ons deugd dat ook ten paleize er meer aan het koninklijk bureau wordt geleefd dan kaal wordt ge-Marie-Kondo'd. Een paar dingen die opvielen.

Op de meeste royal bureaus staan pennenkokers van antiek zilver uit de 15de eeuw, Máxima bewaart haar schrijfwaren in een koker (mok? Blikje?) met daarop 'Maxi' (zoals intimi haar noemen) en 'A mi madre'. Wat zomaar een stukje huisvlijt van een A'tje zou kunnen zijn. Wie het weet, mag het zeggen. 

Article continues after the ad

De plastic fles op het bureau: na zeven uur intensief googlen (je kunt niet zeggen dat we onze prioriteiten niet kennen!) zijn we er nog niet achter welk merk dit is. Afgaand op het formaat eerder een lotion of milk dan een crème, afgaand op de fles iets dat je bij een drogist kunt kopen.

Platte blauwe ovale dop, vrij rechte fles, golf aan de zijkant, pijl op de legenda aan de achterkant - voor wie als eerste deze Royal Da Vinci Code kraakt hebben we een verrassing!

UPDATE: het zou ook nog - tip van een oplettende lezeres! - om een potje zoetjes kunnen gaan. Het Duitse Huxol komt in de buurt, maar die fles heeft weer geen pijl en de dop is iets anders. Of ontsmettende doekjes 🧐 ?

In de kast achter Máxima: een foto van Koninginnedag 2003 in Deventer en Wijhe. Het was Máxima's tweede Koninginnedag en ze was toen nét zwanger van Amalia, misschien dat dit de ultieme binnenpretjesfoto is? Links vermoedelijk een familiefoto genomen op Huis ten Bosch, onderin de kast een foto van een A'tje als baby...

...en daarnaast nog een A'tje als dreumes.

En óp het bureau het geheim van de wereld vol zelfvertrouwen toelachen: suikervrije pepermuntjes. In een gezinsverpakking, er gaan er vast aardig wat doorheen op een dag.    

En dit is ook best adorable: in haar kantoor heeft ze uitzicht op deze foto...

...van haar man. 

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in