…en een round-up van het andere royal nieuws.

Soms gebeurt er in een week zoveel dat het niet bij te benen is. Om die reden een overzicht van het leukste royalty nieuws van de afgelopen dagen, te beginnen bij koningin Máxima…

…die bij haar eerste live bezoek in weken beeldig The Handmaid's Tale channelde.

Article continues after the ad

ZWEDEN

Bij de Zwoyals vierde prinses Leonore haar zevende verjaardag in zonnig Florida, waar ze woont met haar moeder prinses Madeleine, haar vader Chris O'Neill en haar broertje Nicolas en haar zusje Adrienne.

In Zweden zelf werd er nog even van de sneeuw genoten: links koning Carl Gustaf en koningin Silvia, rechts het gezin van kroonprinses Victoria. En paar dagen later viel Silvia thuis en brak haar pols. Ze zit nu een paar weken in het gips en zal zich dit seizoen niet meer aan cross-country skiën wagen.

DENEMARKEN

Ijshockey zonder schaatsen? Check! 

SPANJE

De Spaanse royals zitten in hun maag met de dagelijkse rellen en protesten voor de vrijlating van Pablo Hasél. Die rapper werd dinsdag opgepakt nadat hij in 2018 was veroordeeld tot negen maanden cel vanwege majesteitsschennis en verheerlijking van geweld en terrorisme in zijn teksten. Koning Felipe kan hier weinig aan doen en lijkt eerder een voorstander van vrijheid van meningsuiting, maar speelt ongewild wel een rol in deze toestand. 

ALBANIË

In Tirana trakteerden prins Leka en zijn vrouw prinses Elia op nieuwe foto's van hun dochtertje, prinses Geraldine.

ENGELAND

Prins Charles vierde 51 jaar als milieuactivist - die man was zijn tijd ver vooruit.

En lady Kitty Spencer poseerde in de stijl van haar tante, ene Diana. 

DUITSLAND

In Duitsland heeft prins Ernst August Sr zijn zoon Ernst August Jr maar weer eens aangeklaagd, om kasteel Mariënburg terug te krijgen. Hij droeg het rond 2004 over aan Junior, net als andere bezittingen, lopende zaken en schulden. Junior maakte de familiebusiness weer gezond, maar het kasteel vraagt zoveel onderhoud dat hij dat niet kan betalen. Vorig jaar is besloten het voor een symbolisch bedrag te verkopen aan de staat Saksen om het zo te behouden als culturele trekpleister.

Senior – woont in Oostenrijk, is een stevige drinker, heeft schulden, wilde onlangs nog agenten met een knuppel te lijf -  noemt dit 'grote ondankbaarheid' en wil naast Mariënburg ook Calenburg en Herrenhausen (waarvan Jr een deel bewoont met zijn gezin) terug.

Junior maakt zich niet al te veel zorgen: "Alle argumenten zijn in het verleden al eens verworpen." Van je familie moet je het hebben...

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in