Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Koningin Mathilde in Congo: fleurig in looks met bloemen

Hoe verder in het staatsbezoek, hoe leuker de looks! Het 6-daagse staatsbezoek van België aan Congo zit er bijna op. Koning Filip en koningin Mathilde bezochten Kinshasa, Lubumbashi en Bukavu. HM begon wat braafjes aan haar diplomatieke fashiontraject, maar naarmate het bezoek vorderde, zag ze er...

Koningin Mathilde in Congo: fleurig in looks met bloemen

Hoe verder in het staatsbezoek, hoe leuker de looks!

Het 6-daagse staatsbezoek van België aan Congo zit er bijna op. Koning Filip en koningin Mathilde bezochten Kinshasa, Lubumbashi en Bukavu. HM begon wat braafjes aan haar diplomatieke fashiontraject, maar naarmate het bezoek vorderde, zag ze er steeds vlotter uit.

Zo vertrokken ze vanuit Brussel...

...Mathilde in groen van Emporio Armani over mauve...

...en dit was Mathilde's outfit voor de aankomst op het vliegveld. We nemen even de andere looks met je door, wil je meer weten over de accessoires, check dan onvolprezen Modekoningin Mathilde!  

Voor de officiële ontvangst op de eerste dag was er een zoete roze Natan met bloemen ingepakt. Er is niets mis mee, prachtig gemaakt en geborduurd en het past bij de gelegenheid, maar dit type jurk met het smalle riempje hebben we echt al duizend keer gezien.

HM en Edouard Vermeulen moeten echt eens gaan nadenken over een opfrissertje (en dat geldt ook voor Edouard en ene Máxima). Off topic: hoe adorable is het om lekker hand in hand te lopen bij een ontvangst?

Dat het qua uitstraling ook anders kan, bewees de tweede look van de dag: een Marie Méro jurk met strokenrok die wat meer pit en sass had en met de zebraprint olijk naar Afrika knipoogde.

Vanuit fashion-oogpunt een verademing.

Voor het staatsdiner droeg ze een witte satijnen top op een gebloemde rok van Esmeralda Ammoun. Het is weer eens wat anders dan een avondjurk. En hoe fabulous ziet First Lady Denise Nyakeru eruit?

Check ook even deze look van Denise...

...en deze hippe variatie op een kanten kleedje: Nyakeru rocks! 

Dag 3 bracht een leuke blauwe Odile Jacobs die een ode aan de plaatselijke stoffenmarkt was.

En daarna een wit met blauwe Esmeralda Ammoun, voor de meest pittoreske kiek van het bezoek.

Voor dag 4 begaf het gezelschap zich naar Lubumbashi en tooide Mathilde zich in een vrolijke Dries van Noten…

…en zette het roze thema sterk door met een ontwerp van Congolese designer Charlotte Kambeya #diplomaticdressing

Dag 5 speelde zich af in Katanga waar een safarilook uit de koffer kwam: beige met een stevige riem, lekkere platte Tod's erbij. Nog een paar agendapunten en dan vliegen ze terug naar België. 

Foto's (c) Brunopress, Belgische Monarchie

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in