Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

'Ik zag het verdriet van de Windsors van dichtbij'

Royal fotograaf Arthur Edwards zat verstopt in een neppilaar. Arthur Edwards is een legende onder fotografen en legt al jaren hun hoogte- en dieptepunten vast. Er is wederzijds respect en vertrouwen, hij kent kroonprins Charles al 44 jaar en uit het feit dat Camilla altijd hartelijk naar Arthurs ...

'Ik zag het verdriet van de Windsors van dichtbij'

Royal fotograaf Arthur Edwards zat verstopt in een neppilaar.

Arthur Edwards is een legende onder fotografen en legt al jaren hun hoogte- en dieptepunten vast. Er is wederzijds respect en vertrouwen, hij kent kroonprins Charles al 44 jaar en uit het feit dat Camilla altijd hartelijk naar Arthurs familie informeert kun je opmaken dat ze op goede voet staan.

Het was prins Philip zelf die had geregeld dat Arthur zich kon verstoppen in een van de neppilaren op het bordes van St George's Chapel.

Door een soort brievenbus kon hij zo van dichtbij fotograferen zonder het moment erg te verstoren.

"Ik heb nog nooit op zo'n gekke plek gewerkt," zegt Edwards. "En ik vond het indrukwekkend, om het verdriet van zo dichtbij te zien."

"Charles, die ik al heel lang ken, zag er gebroken uit. Hij was bijna in tranen, je kon zien hoe hij besefte dat het nu op hem aankwam om voor zijn moeder en de monarchie te zorgen."

"Toen William en Harry me passeerden, negeerden ze elkaar. Ik was blij dat ik later hoorde dat ze na afloop wel samen waren teruggelopen naar het kasteel. Ik hoop op iets van verzoening in het Huis van Windsor."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in