Toenaderingsgebaar of schaamteloos opportunisme?

Het is bepaald niet zo dat de hertog en hertogin van Sussex in het Amerikaanse Montecito de kerk platlopen, maar blijkbaar speelt religie voor hen toch een belangrijke rol.

Harry en Meghan willen dochter Lili graag laten dopen in de kerk waarin ze getrouwd zijn, St. George's Chapel bij Windsor Castle.

Article continues after the ad

Daar werd ook hun zoontje Archie in 2019 in het diepste geheim gedoopt. De 25 gasten arriveerden discreet door een achteringang en zelfs de namen van de peetouders werden niet bekend gemaakt.

De Queen was niet bij de doop van Archie, dit is de enige foto waar ze samen opstaan, genomen net na zijn geboorte. Het stel zou HM wel graag bij de doop van Lili willen hebben, omdat die vernoemd is naar de Queen: Lilibet is een intiem koosnaampje voor koningin Elizabeth. Het stel 'wil met alle plezier wachten tot de omstandigheden beter zijn', verwijzend naar de coronamaatregelen.

Harry meldde de voornemens rond de doop bij de onthulling van het beeld van zijn moeder, eerder deze maand. Het is niet bekend hoe de familie tegenover de plannen staat. Het zou voor het eerst zijn dat Meghan weer voet op Britse bodem zet sinds het stel vorig jaar het Koninklijk Huis verliet.

Het is nogal wat om de vrouw die ze hebben beschuldigd van 'het doorgeven van genetisch verdriet en lijden' te vragen stralend bij een doopvont te gaan staan, maar van de Sussexjes kun je alles verwachten: ze worden niet gehinderd door enig voortschrijdend zelfinzicht.  

Volgens de officiële website van de Windsors heeft Lilibet Diana Mountbatten-Windsor nog niet de achtste plek in de troonopvolging gekregen waar ze recht op heeft. De lijst wordt pas ge-update na de doop. Lili laat dan prins Andrew, de tweede zoon van de Queen, naar de negende plaats zakken.

(c) BSR Agency

Meghan ging als kind naar een katholieke school...

... maar bekeerde zich voor haar huwelijk in 2018 tot de Church of England. Aartsbisschop Justin Welby doopte haar in een privéceremonie.

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in