De Royal Variety Performance vraagt om pailletten! 

Team Cambridge liet de kinderen vanavond achter bij nanny Maria voor een vrolijke avond uit. De Royal Variety Performance vierde 100 jaar Royal Patronage in de Royal Albert Hall.

De voorstelling is een fundraiser voor de Royal Variety Charity waar koningin Elizabeth, hier backstage in 1971, de beschermvrouw van is. Deze stichting helpt professionals in de entertainmentindustrie die ziek worden, verarmd raken of erg oud zijn en een plek met gelijkgestemden zoeken om te wonen.

Article continues after the ad

De eerste voorstelling van de Royal Variety Performance werd bijgewoond door koning George V en koningin Mary. Het is traditie dat er altijd Windsors uit de eredivisie in de Royal Box zitten.

Voor prins William en hertogin Kate was het de vierde keer dat ze aanwezig waren, in 2019 droeg de hertogin van Cambridge deze kanten Alexander McQueen. De Queen is nog altijd recordhouder met 39 meegepikte voorstellingen: het is een favoriete avond in de agenda, Elizabeth houdt van zang, dans en grappen.

Kate had heur haar stevig in de royal krulspelden gezet en koos voor een groene Jenny Packham die ze een paar jaar geleden al eens droeg tijdens het officiële bezoek aan Pakistan...

...en zong met William het volkslied ter ere van de Queen. 

De familie Middleton was er vanavond ook bij: rechts op de eerste rij Kate's moeder Carole, haar vader Michael, haar broer James en diens vrouw Alizée. 

En bij zo'n gelegenheid hoort natuurlijk ook een bezoekje backstage. 

Foto's (c) Getty Images, ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in