De 16-jarige Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg krijgt tijdens haar windkrachtovertocht naar New York hulp uit royal hoek: Pierre Casiraghi, de zoon van Caroline van Monaco vervoert haar met zijn eco-jacht.

Pierre is eigenaar van de Malizia II, de zeilboot waarmee Greta, haar vader, een cameraman en een tweekoppige crew (onder wie hijzelf) van het Britse Plymouth naar New York varen, om daar aan te meren voor de klimaattop van de VN.

Article continues after the ad

Pierre, midden, is de zoon van prinses Caroline van Monaco.

Ze zijn nu een paar dagen onderweg, en we hebben al heel wat kiekjes voorbij zien komen van het gezelschap, inclusief de zoon van prinses Caroline die vooraf aangaf ontzettend onder de indruk te zijn van de jonge Greta.

"Ik heb bewondering voor haar moed en voor alles waar ze voor staat," zei hij. "Het is me een eer om haar te brengen." Hij leeft zelf niet het meest klimaatvriendelijke leven. Zo heeft hij onder andere aandelen in een helikopterfirma. Dat hij tóch graag zijn steentje bijdraagt, komt omdat hij zo gecharmeerd is van de Zweedse.

Pierre heeft een bijzondere verhouding met boten en varen. Zijn vader, financier Stefano Casiraghi, kwam in 1990 om het leven bij een powerbootrace. Pierre was toen nog maar drie.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in