Het andere royal shockinterview.

Op de kop af een week na het shocking interview van Meghan en Harry met Oprah, blikken we terug op nóg zo'n shock-gesprek van Britse bodem: die keer dat Wallis Simpson en de Duke of Windsor uit de school klapten tegen de BBC, in 1970.

Vanuit Parijs deden zij hun verhaal uit de boeken. En bij die buitenlandse setting hielden de overeenkomsten niet op. Ook zij spraken namelijk buitengewoon openhartig over hun vertrek uit de royal family, zijn abdicatie en hun leven na dat moment. 

Article continues after the ad

34 jaar na dato

Wel een verschilletje: de voormalige koning (de oom van koningin Elizabeth) en zijn liefde lieten wel even een iets groter gat vallen tussen hun vertrek (omdat hij wilde trouwen met de gescheiden, Amerikaanse socialite en dat als koning sompelweg niet mocht) en hun tell-all-interview: 34 jaar om precies te zijn. Evengoed werd er schande van gesproken.

De twee wilden ook zoveel jaren later tóch graag hun kant van het verhaal vertellen aan BBC-interviewer Kenneth Harris, een interview dat in de seventies door twaalf miljoen mensen werd bekeken (net zoveel als er vorige week vanuit de UK naar Harry en Meghan keken).

Beetje awkward

Het was awkward (het loont zich om actrice te zijn), er gingen geruchten dat Edward op het laatste moment niet meer wilde (dat kon dus niet meer), je kunt het hier een beetje terugkijken.

Spijt

Gemene deler: zowel Edward als Harry gaf aan dat hij zich niet meer thuis voelde binnen de familie. En een vraag die mogelijk ook zal hebben gespeeld bij Harry... Edward: "Na mijn vertrek heb ik mijn diensten nog wel aangeboden, maar nooit meer een rol gekregen."

Tot grote spijt van veel kijkers weigerde Edward te spreken over hoe zijn abdicatie precies tot stand was gekomen en wat dat had betekend voor de onderlinge banden met zijn familie. Wallis zei daarover: "Ik heb spijt van sommige dingen, en wou dat het anders was gelopen, maar ik ben extreem gelukkig."

Daar zullen Harry en Meghan zich zeker in herkennen. Mooi om te zien hoe de geschiedenis zich kan herhalen.

Beeld: Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in