Jubilea, een Happy Fifty, een rechtszaak en meer.

Wat kunnen we in 2021 allemaal verwachten, qua royal lief en leed? Nou...

Babynieuws

Wanneer precies is niet bekend, maar ergens in de eerste maanden van 2021 komt er een royal baby ter wereld: het zoontje of dochtertje van prinses Eugenie en haar man Jack. Later in 2021 volgt het tiende achterkleinkind van Queen E: Zara Tindall verwacht dan haar derde kindje. Op Zweedse bodem verwachten prinses Sofia en prins Carl Philip hun derde.

Article continues after the ad

Trouwjubilea

Op 29 april is het alweer tien (!) jaar geleden dat Will en Kate elkaar het jawoord gaven, in juli geldt hetzelfde voor Albert en Charlene. In augustus zijn Haakon en Mette-Marit van Noorwegen alweer twintig jaar getrouwd, en in december is het de beurt aan Filip en Mathilde die ook in 2001 in het huwelijksbootje stapten. Onze eigen koning en koningin moeten daar nog een jaartje op wachten, maar we vieren in 2021 wél dat zij zich twintig jaar geleden verloofden.

Grote verjaardagen

Op eigen bodem hebben we er zelfs twee in 2021: op 17 mei wordt Máxima 50, en op 7 december wordt kroonprinses Amalia 18, een leeftijd waarop haar leven stevig zal veranderen. Meer leuke feestmomentjes: Maria Teresa van Luxemburg wordt in maart 65, Meghan Markle wordt in augustus 40 en op 22 september blaast Märtha Louise 50 kaarsjes uit. En dan zijn Queen Elizabeth en prins Philip er nog: zij wordt 95 (wat volgens velen dé leeftijd is om Charles aan te stellen als koning, wordt vervolgd), hij zelfs 100!

En er is meer

Het blijft natuurlijk afwachten wat er komend jaar wél en niet kan, maar wat we wél zeker weten: het wordt een bewogen jaar voor Harry en Meghan. Die in april niet alleen een jaar royal-af zijn (een moment waarop ze definitief moeten bepalen of het bevalt zo), maar ook hard werken aan de lancering van hun stichting Archewell.

En ergens in 2021 nog een rechtszaak tegen de Daily Mail moeten beleven. En dan is er, natuurlijk, nog the matter of hun beladen terugkeer naar Engeland. In juli moet het gebeuren, als er een standbeeld van Diana wordt gepresenteerd in de Sunken Garden van Kensington Palace. Mét Will en Kate erbij. Dat belooft nog wat.

Wij zitten uiteraard voor al deze momenten en meer klaar voor je, en houden je op Nouveau.nl op de hoogte van het laatste royalnieuws. Kom maar op, 2021!

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in