Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Dit is prinses Ingrid Alexandra eerste tiaramomentje!

Het is een erfstuk met grote symbolische waarde. Nieuwe foto's van Noorse prinses Ingrid Alexandra, ter gelegenheid van de festiviteiten rond haar achttiende verjaardag. Gisteravond maakte ze al haar opwachting bij het regeringsdiner ter ere van deze mijlpaal voor de beoogd troonopvolger. En vana...

Dit is prinses Ingrid Alexandra eerste tiaramomentje!

Het is een erfstuk met grote symbolische waarde.

Nieuwe foto's van Noorse prinses Ingrid Alexandra, ter gelegenheid van de festiviteiten rond haar achttiende verjaardag. Gisteravond maakte ze al haar opwachting bij het regeringsdiner ter ere van deze mijlpaal voor de beoogd troonopvolger. En vanavond is er een gala waar ook haar aanstaande collega's prinses Amalia en prinses Elisabeth worden verwacht.

Het Noorse hof trakteerde alvast op nieuwe foto: Ingrid draagt de kleuren van de Noorse vlag én de tiara die van prinses Ingeborg van Zweden is geweest. Prinses Ingeborg is de grootmoeder van koning Harald. 

De tiara (puristen zeggen diadeem, maar daarbij denkt de rest van de wereld aan een fluwelen haarbandje, dus we houden het op tiara: taal is een levend iets, mensen) bestaat uit parels en diamanten. Het stuk werd meer dan 120 jaar geleden door haar echtgenoot, prins Carl van Zweden, aan Ingeborg geschonken.

"Het betekent veel voor mij dat prinses Ingrid Alexandra dit sieraad heeft gekregen," zegt haar oudtante prinses Astrid, de zus van Harald. Het is een prachtige tiara bestaande uit samensmeltende diamanten cirkels gezet in platina. De diamant- en parelknoopelementen zijn later ingevoegd. "Oma en opa waren in 1900 aanwezig op de wereldtentoonstelling in Parijs, toen opa de tiara voor oma kocht," vertelt prinses Astrid.