Slapeloze nachten op de paleizen: terecht?

Dat ze op Buckingham Palace, Kensington Palace en Claridge House niet blij zijn met The Crown is een gegeven. Een serie die al hun oude privémomenten, schandalen en hartzeer oprakelt... dat wil echt niemand.

Article continues after the ad

Maar waar seizoenen één, twee en zelfs drie van de Netflix-serie nog uit een redelijk diep verleden putten, komen de verhaallijnen van seizoen vier wel heel erg dichtbij. Vooral omdat Charles, Camilla en Diana uitgebreid aan bod komen. Pijnlijk voor de queen, voor Charles en zijn vrouw, en natuurlijk ook voor zijn zoons William en Harry. Die sowieso al een pijnlijk jaar hebben gehad.

De reacties op de serie zouden Charles en Camilla zelfs bereikt hebben via hun eigen Twitteraccount, waar zoveel gif werd gespuwd dat ze de reacties moesten uitschakelen. Deels begrijpelijk: waar Charles er in seizoen drie nog ontzettend likeable van af kwam, schetst de serie in het nieuwste seizoen niet echt een positief beeld. Al kun je dat laatste zeker ook zeggen van Diana.

Dat de Windsors met klem niet blij zijn met de weg die de serie lijkt ingeslagen is duidelijk en ook wel begrijpelijk. Maar wat blijkt nu: met de imagoschade valt het mee. Uit een enquête onder meer dan duizend kijkers via The Sunday Times blijkt dat ongeveer een derde van de kijkers alleen maar positiever over Charles en het koningshuis is gaan denken. Van de ondervraagden gaf 42 procent aan niet van mening te zijn veranderd. En slechts 23 procent is van mening dat ze het koningshuis nu in een kwader licht zien.

Of het iets doet om de woede in de paleizen te stillen is de vraag. Maar een meevaller, dat is het zeker.

Beeld: Netflix, Town & Country, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in