Prinses Delphine van België geeft persconferentie.

Blij, geëmotioneerd en nog een beetje onwennig heeft Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van koning Albert van België die zich sinds vorige week donderdag prinses van België mag noemen, een persconferentie gegeven.

Article continues after the ad

Delphine heeft inmiddels haar naam veranderd en heet nu Delphine van Saksen-Coburg. "Ik was een schandaalberoemdheid," zei ze eerder in Le Soire. "Nu kan ik pas echt leven. Ik besta.’ Van haar halfbroers en -zus heeft ze niets gehoord. "We moeten allemaal op een bepaald moment helen," zegt ze "Iedereen. Maar ik heb geen verwachtingen meer en ik vraag ook niets meer."

Dat herhaalde ze op de persconferentie: "Als ze me met open armen zouden ontvangen, dan zou ik dat heerlijk vinden. Maar dat zouden ze dan wel moeten willen, ze zouden het niet moeten doen omdat ze zich ertoe gedwongen voelen. Ik verwacht geen uitnodiging." Hieronder enkele fragmenten uit de persconferentie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in