De BBC gooit even de programmering om.

Prins Harry en hertogin Meghan hebben inmiddels hun interview aan Oprah gegeven: die was met haar team twee dagen over de vloer in Santa Barbara. Anderhalf uur over hun lief, leed en plannen, het wordt op 7 maart uitgezonden en je leest er dan alles over op Nouveau.

Article continues after the ad

Rond het interview is veel ronkende taal ('De Windsors kunnen maar beter achter de bank gaan liggen'), maar of het echt vuurwerk wordt, valt nog te bezien. Wel is inmiddels duidelijk dat er een nieuwe montage is gemaakt en dat Meghan's zus Samantha Markle aan het woord komt. En dat het een spannend schaakspel aan het worden is wie er als eerste groots in beeld komt.

De Windsors, toch een beetje kregel over de passief agressieve reactie ( 'We can all live a life of service. Service is universal') van de Sussex'jes op het feit dat ze niet met hun blote voeten in het Californische gras de Britse zaak kunnen dienen, hebben besloten een vrij briljante tegenzet te doen.  

Nu de dienst rond Common Wealth Day (waar Harry en Meghan vorig jaar voor het laatst hun opwachting maakten; all things Gemenebest zouden oorspronkelijk hun belangrijkste activiteit worden) niet door kan gaan vanwege de coronamaatregelen, komen ze met wat anders.

Niet alleen de Queen speecht in de tv-uitzending van A Celebration For Commonwealth Day, ook prins Charles en Camilla, de hertogin van Cornwall, prins William en Kate, de hertogin van Cambridge en Sophie, de gravin van Wessex doen mee.

Er zal uiteraard met geen woord over de Sussex'jes worden gesproken, alles zal in het teken staat van de Commonwealth. Maar hier wordt wel even het punt gemaakt dat royal zijn, ondanks alle privileges, uiteindelijk toch een dienende functie is, die niet draait om het individu. En dat de rijen worden gesloten.

Over privileges gesproken: de BBC had er totaal geen moeite mee om de programmering even om te gooien voor deze uitzending, die een dagje eerder wordt uitgezonden dan het Sussex interview met Oprah de lucht in zal gaan. Well played, Windsors. Well played.     

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in