Statement: ze zou een moderne prinses worden.

Tien jaar geleden werd Charlene Wittstock Hare Doorluchtige Hoogheid prinses Charlene van Monaco, toen ze haar handtekening zette bij haar burgerlijk huwelijk met prins Albert.

Albert en zwemster Charlene leerden elkaar in 2000 kennen...

Article continues after the ad

...en waren sinds 2006 een setje.

Albert schonk haar voor de verloving een Repossi-ring met een peervormige diamant van 3-karaat...

...Charlene bekeerde zich  tot het katholicisme en nam Franse les, waarna er getrouwd kon worden.

Het burgerlijk huwelijk had plaats in de troonzaal van het paleis. De bruid was in tranen, rond het huwelijk ging het hardnekkige gerucht dat ze een Runaway Bride was die op het vliegveld van Nice gesmeekt moest worden.

Zelf ontkent ze dit: "Er was één gemeen artikel dat zich als een lopend vuurtje verspreidde. Natuurlijk was ik op mijn trouwdag erg emotioneel, de druk was extreem groot", zegt Charlene. "Ik had altijd gedacht dat ik ergens onder een boom zou trouwen, en plots keken er miljoenen mensen mee. Ik was gespannen en overweldigd. Maar weglopen? Geen sprake van."

Maakte de dag grote indruk op haar, Charlene maakte grote indruk op fashionista's en royaltylovers met haar look van die dag. Geen net pakje, geen cocktailjurk, maar een fraai pak van Chanel in hemelsblauw. Het was een beeldschoon voorbeeld van understated glamour en ze ontwierp het samen met Karl Lagerfeld, bij leven een huisvriend van de Grimaldi's. En ze maakte er meteen mee duidelijk dat ze geen traditionele prinses zou worden.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in