Koningin Elizabeth riddert cricketer Garfield Sobers op Barbados in 1975
Koningin Elizabeth riddert cricketer Garfield Sobers op Barbados in 1975

Zomerse fashion, tropisch fruit en véél participeren.

De hertog en hertogin van Cambridge gaan volgende maand voor een royal tour naar de Cariben. Veel landen in dit gebied behoorden ooit tot de Britse Gemenebest, de rondreis dient om de diplomatieke banden warm te houden.

Het is hun eerste Royal Tour in twee jaar en ze zijn er nog nooit eerder geweest. De reis maakt onderdeel uit van de Platinum Jubilee van koningin Elizabeth, in 1966 in de Cariben, en dient tegelijk als charmeoffensief.

Article continues after the ad

De Queen is nog altijd staatshoofd van vijftien landen in de Gemenebest, waarvan zich ongeveer de helft in de Cariben bevindt. De Windsors laten er dan ook regelmatig hun gezicht zien, Elizabeth zelf voor het eerst in 1953 – het jaar dat ze gekroond werd – toen ze Bermuda en Jamaica aandeed.

Prinses Margaret was zo dol op de Cariben dat ze er voor haar honeymoon met Antony Armstrong-Jones zes weken cruiste

In 1962 keerde ze voor een officieel bezoek terug naar Jamaica, waar de tropische temperaturen haar niet weerhielden van een geweldige hoed. 

In 1966 kwam de Queen zelf weer naar het gebied om te eilandhoppen langs Barbados, Trinidad en Tobago, Saint Lucia, Grenada, Saint Vincent en de Grenadines, British Guiana, Dominica, Antigua en Turks and Caicos.

In 1975 deed ze Bermuda, de Bahamas en Barbados, waar ze ook in 1977 op bezoek ging.

Toen deed ze ook de Maagdeneilanden aan en inspecteerde een mango. Haar laatste bezoek was in 2009, aan Trinidad en Tobago, en Bermuda.

Daarna liet ze de eer haar haar oudste zoon kroonprins Charles en zijn vrouw Camilla, die er in 2008 wat interactiever aan de slag ging, onder andere bij het huis van Bob Marley op Jamaica...

...waar ze ook cacao inhaleerden...

...en exotisch fruit werd bepoteld. 

Prins Harry bezocht in 2012 onder andere de Bahamas en ging te kerke in Nassau.

Voor de Sussexit maakte hij ook furore op Jamaica waar hij racete tegen Usain Bolt…

…en met Rihanna optrok op Barbados. Dit was een van de leukste Royal Tours ooit, toch jammer dat we hem nooit meer in deze rol zullen zien.  

Foto's (c) Getty Images 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in