Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

BBC betaalt schadevergoeding aan ex-nanny William en Harry

Eindelijk gerechtigheid voor Tiggy Legge-Bourke.   De BBC gaat een schadevergoeding betalen aan de vroegere kinderjuf van prins William en prins Harry. Tiggy Legge-Bourke werd door kroonprins Charles na zijn breuk met prinses Diana ingehuurd als persoonlijk assistent en om voor de jongens te zorg...

BBC betaalt schadevergoeding aan ex-nanny William en Harry

Eindelijk gerechtigheid voor Tiggy Legge-Bourke.  

De BBC gaat een schadevergoeding betalen aan de vroegere kinderjuf van prins William en prins Harry. Tiggy Legge-Bourke werd door kroonprins Charles na zijn breuk met prinses Diana ingehuurd als persoonlijk assistent en om voor de jongens te zorgen. Ze waren zeer aan haar gehecht.

Vorig jaar kwam een onderzoek naar buiten waaruit bleek dat BBC-interviewer Martin Bashir, die het bekende Panorama-interview met prinses Diana afnam, de broer van de prinses had misleid met informatie.

Bashir vertelde aan Charles Spencer dat Tiggy Legge-Bourke een affaire zou hebben gehad met prins Charles, zwanger zou zijn geraakt en een abortus had laten plegen. Op die manier wilde hij Diana strikken voor het interview.

Een vertegenwoordiger van de BBC heeft donderdagochtend in het Britse hooggerechtshof excuses aangeboden voor die uitspraken en heeft een schadevergoeding beloofd.

"De BBC aanvaardt dat de beschuldigingen tegen de eiser volledig ongegrond waren, nooit hadden mogen worden uitgesproken en dat de BBC destijds niet genoeg onderzoek heeft gedaan naar het Panorama-interview met Diana, waar wel reden toe was", aldus de vertegenwoordiger.

Het interview met Diana, de ex-vrouw van Charles en de moeder van Harry en William, is de laatste tijd veel in het nieuws. Vorig jaar deed de BBC onderzoek naar de wijze waarop het befaamde BBC-interview was geregeld.

Tiggy in 2014

Eerder werd al bekend dat Mark Killick, een journalist die werd ontslagen nadat hij zijn zorgen had geuit over de omstandigheden rond het interview, ook een schadevergoeding krijgt. Hij had zijn voormalige werkgever destijds geïnformeerd over valse bankafschriften die waren gebruikt om Diana over te halen tot een gesprek. Hij werd ontslagen, maar vorig jaar concludeerde de omroep na een onderzoek dat hij gelijk had.

Interviewer Bashir bood na de uitkomst van het onderzoek zijn excuses aan. Hij zei dat het "stom" was dat ze documenten hadden vervalst.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in