En de dresscode was duidelijk geel!

Charles, de vier maanden oude babyprins van Luxemburg, is vandaag gedoopt in de abdij Saint Maurice in Clervaux. In verband met de coronabeperkingen werd er geen ruchtbaarheid aan gegeven, uit vrees dat er teveel mensen op afkwamen.

Charles is na zijn vader erfprins Guillaume tweede in de lijn van de troonopvolging voor het groothertogdom.

Article continues after the ad

De doopplechtigheid was besloten en zo coronaproof mogelijk.

Maar wie voldoende afstand kon houden, hield het mondkapje voor gezien, zoals de trotse grootouders, groothertogin Maria-Teresa en groothertog Henri van Luxemburg.

Alleen de familie van Guillaume en zijn vrouw, erfprinses Stéphanie, was uitgenodigd; hier prins Felix en prinses Claire. 

Stéphanie's zus gravin Gaëlle de Lannoy (in de bloemetjesjurk, ze had het dresscode-memo niet gekregen...) is peettante en Guillaume's broer prins Louis is peetoom, zo liet het hof weten.

Louis staat hier links, naast zijn schoonzus prinses Claire met haar dochter prinses Amalia en prins Felix met prins Liam. 

Prinses Stéphanie en prins Guillaume lijken nog altijd in de wolken met hun zoontje, waar ze erg lang op hebben moeten wachten.

De hoofdrolspeler doorstond zijn doop zonnig...

...en er kon zelfs een lachje af...

...maar uiteindelijk was het prinsje toch wel toe aan een dutje...

...en bij de familiefoto bleek prins Sebastien een ongelukje te hebben gehad.

Foto's (c) PPE Agency, Coiur Grand-Ducal

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in