Niks sombere wintertinten. Máxima ging gisteren op vlammend paars.

Het World Economic Forum heeft dit jaar alleen een digitale editie. Maar mooi wel dat koningin Máxima daar, vanuit Huis ten Bosch, bij aanwezig was. With bells on, zoals ze dat op Engels zo mooi zeggen.

Article continues after the ad

HM, die al niet te boek staat als het muurbloempje van het economisch topoverleg in het Zwitserse Davos, schoof gisteren (maandag) aan in een spetterende paarse jurk van Victoria Beckham met opvallende matching oorhangers.

Die jurk debuteerde ze eind vorig jaar, ook al tijdens een digitaal momentje (en we kunnen niet wachten tot we de VB een keer buiten het paleis mogen bewonderen), de oorhangers heeft ze al veel langer. Die komen van het zéér exclusieve label JAR Paris waarvoor je eigenlijk alleen op afspraak kunt shoppen in de winkel aan Place Vendôme in Parijs. En dan nog worden er maar een paar of zeventig per jaar gemaakt.

Een globettrottende luxelook kortom voor de hoogwaardigheidsbekleders van het WEF. Maar vooral: eentje waardoor wij nu de hele dag Purple Rain lopen te zingen. Of nou ja: Purple Máx dan.

Beeld: Koninklijk Huis

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in