Alles in het teken van echt contact maken.

Prinses Laurentien zou niets liever willen dan dat iedereen zijn telefoon wat vaker wegstopte om eens een praatje te maken. Daarom was ze vandaag - samen met Jamai Loman, Trijntje Oosterhuis, Jan Slagter en Marlijn Weerdenburg - op het station van Utrecht te vinden voor de actie #échtcontact. Op Valentijnsdag is iedereen tenslotte wel in voor een goed gesprek.

Op station Utrecht Centraal zat Laurentien in de speciaal ingerichte ‘slowdate-huiskamer’ waar reizigers binnen konden  stappen voor een gesprekje. De actie was bedacht om het belang van echt contact onder de aandacht te brengen. In de huidige digitale samenleving staat dat contact volgens de organisatie onder druk.

Article continues after the ad

"Daarom willen we op Valentijnsdag iedereen oproepen echt contact met elkaar te hebben", legt een van de organisatoren Alix Bausch uit. "Leg die telefoon bijvoorbeeld even weg als je in de trein zit en ga in gesprek met degene die tegenover je zit. Of bel dat familielid dat je al lang niet gesproken hebt. Het gaat erom dat we naar elkaar uit kijken en een goed gesprek hebben. Dat is makkelijker dan de meeste mensen denken."

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in