Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Prinses Beatrix, prinses Christina en het Oogfonds

Prinses Beatrix, prinses Christina en het Oogfonds

Bijna 85 en nog altijd van alles in de agenda, zo leuk! 

Pensioen? Welk pensioen? Prinses Beatrix is een drukke bezige bij die eerder deze week nog in Amsterdam aanschoof bij het staatsdiner...

...in het koninklijk paleis in Amsterdam. En gisteravond was aanwezig bij het gala ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het Oogfonds.

Het onderwerp ligt haar na aan het hart, ze maakte door de oogkwaal van haar zusje Christina (hier links naast haar op de bank in 1963, tijdens een vakantie in Porto Ercole) mee hoe naar het is om niet goed te kunnen zien. 

Tijdens de viering gaven mensen met een visuele beperking en oogspecialisten toelichting op de impact van slechtziendheid en op de ontwikkelingen in de oogheelkunde. Prinses Beatrix opende het benefietgala en sprak met medewerkers van het Oogfonds over actuele projecten van het fonds, medisch-wetenschappelijk oogonderzoek en de behandeling van oogziekten.

Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van het Oogfonds

Het aantal mensen met een oogprobleem stijgt en een groot deel van het zichtverlies kan worden voorkomen door tijdige signalering, voorlichting en meer oogonderzoek. Het Oogfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar het voorkomen en behandelen van oogproblemen. Ook steunt de stichting patiëntenverenigingen in het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met een visuele beperking. Prinses Beatrix is sinds 1980 beschermvrouwe van het Oogfonds. 

Foto's (c) ANP, RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in