Ook de tweede dag op Curaçao was helemaal volgepland.

Ook dag twee van prinses Beatrix' officiële bezoek aan Curaçao was goed gevuld met werkbezoeken. Thema van de dag: natuur en maatschappelijke projecten.

Ze begon met een stevige ochtendwandeling door het mangrovepark.

Article continues after the ad

Dat is een ecosysteem dat dient als kraamkamer voor koraalrifvissen en tegelijk de kust beschermd.

Daarna ging het door naar het kantoor van ‘Blijf van mijn Lijf’ initiatief stichting Aliansa, voor mishandelde vrouwen en tegen kindermishandeling. Aliansa is een non-profit samenwerkingsverband van 27organisaties en instellingen op Curaçao die ieder vanuit hun eigen mission statement en verantwoordelijkheden te maken krijgen met vrouwen- en kindermishandeling. Beatrix bezocht al eerder een deelnemer, shelter Hende Muhé den Difikultat op Aruba.

Na de lunch was HKH benieuwd naar het 'wijkvoedselbos' waarin wortelsoorten, kruiden en fruit worden verbouwd door buurtbewoners. Het was ter plekke behoorlijk warm, dus ze had even een verse top aangetrokken.  

Er wat heel wat afgesnuffeld en geproefd bij het bezoek.

En er ging ook nog even een symbolische schop in de grond. Vervolgens door naar meisjestehuis Casa Manita, een opvanghuis voor meisjes tussen de vier en veertien jaar die vanwege moeilijke thuisomstandigheden uit huis worden geplaatst.

In de vooravond belandde Beatrix bij de Kathedraal der Doornen. Herman van Bergen heeft samen met kansarme jongeren en lokale kunstenaars een labyrinth gebouwd met muren van doornen.

Van Bergen wil met zijn werk uitdrukking geven aan de kracht van de Caribische natuur en van de doornen, die door zowel inwoners als toeristen vaak als onkruid worden gezien. Daarna schoof de prinses - duidelijk in haar laagjesfase - nog aan bij een diner waarmee de 83-jarige alles bij elkaar toch 12 uur achter elkaar in touw was geweest.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in