Goed gesprek met een pony? Check!

Geitjes, konijnen, vrijwilligers, pony's, viooltjes – het was een dolle boel op  kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven, waar prinses Beatrix een handje meehielp in het kader van NLdoet van het Oranje Fonds.

NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt dit jaar voor de achttiende keer plaats. Vandaag en morgen kan iedereen op zo’n 5.500 plekken in Nederland op een laagdrempelige manier kennis maken met vrijwilligerswerk. Het koninklijk paar is beschermpaar van het Oranje Fonds. En Beatrix is handig met brokjes en geitjes, who knew

Article continues after the ad

Kinderboerderij De Schaapskooi ligt midden in een woonwijk in Bilthoven. Het is een buurtontmoetingsplek voor kinderen en volwassenen. Er zijn onder andere boerderijdieren, een doolhof, een speeltuin en een theehuis.

Op De Schaapskooi, een onderdeel van de zorgorganisatie Reinaerde, worden de dagelijkse werkzaamheden verricht door mensen met een verstandelijke beperking. Elke dag werken er zo’n twaalf tot vijftien van hen op de boerderij. Zij worden hierbij geholpen door professionele begeleiders en vrijwilligers.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat iedereen kan meedoen in de samenleving en niemand er alleen voor staat. Daarom versterkt en verbindt het fonds organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving.

De prinses was ook erg in trek bij de aanwezige pony - als paardenmeisje is ze daar heel vertrouwd mee. Jaarlijks steunt het Oranje Fonds duizenden sociale initiatieven met kennis en netwerk, geld, tijd en erkenning. Lieve pony's incluis!

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in