(c) Wajer Yachts
(c) Wajer Yachts

En het is eigenlijk een heel lief grapje.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn bezig met hun laatste week in Griekenland en lijken zich er niet te vervelen. Er wordt in ieder geval veel gebruik gemaakt van de mooie nieuwe boot die ze sinds deze zomer hebben en die Alma blijkt te heten. En dat is natuurlijk een samenvoeging van Alexander en Máxima. 

Article continues after the ad

(c) Brunopress

Met die naamgeving treedt het stel in een royal traditie van eigen boten vernoemen. Zo doopte prinses Caroline van Hannover (geboren van Monaco) haar Pacha II naar haar kinderen Pierre, Charlotte en Andrea.

(c) Brunopress

Ze vaart er al de hele zomer mee voor de Franse en Italiaanse kust. 

(c) Brunopress

Caroline's zoon Pierre is een enthousiast zeilracer en eigenaar van de Malizia, een bijnaam die voorvader Francesco Grimaldi in 1297 kreeg. Het betekent zoveel als 'de sluwe'.  

(c) BSR Agency

Ook oud-koning Albert en oud-koningin Paola van België hoefden niet lang over een naam na te denken: hun jacht heet Alpa en hier voeren ze er mee bij het Italiaanse Ponza.

(c) Brunopress

En de Groene Draeck van prinses Beatrix is natuurlijk een knipoog naar haar geliefde Draeckesteyn.

(c) BSR Agency

Bij andere Royal Yachts moeten we het wat breder zien: de Polaris van de Zweden zou zomaar een knipoog kunnen zijn naar all things Nordic

(c) Brunopress

…en de naam van de Fortune van Spaanse oud-koning Juan Carlos (hier in 2002) klinkt als pure ironie, gezien zijn huidige situatie. Hij kreeg het jacht van een stel ondernemers op Majorca om 'er het toerisme mee te promoten', wat maar weer eens bewijst dat hij altijd al dol was op dure cadeaus. Het heeft een waarde van zo'n 10 miljoen euro.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in