En qua look was HM nog een béétje in Griekse sferen.

Amalia (voor zover bekend nog in Nederland) en Ariane hadden vanavond het rijk alleen (chillen met pizza?), want koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren beroepshalve een avondje uit.

Het lijkt zo alsof ze met de tram waren gekomen, maar ze hadden toch echt gewoon de hofauto genomen. Samen woonden ze in Den Haag de feestelijke overdracht bij van het nieuwe cultuurhuis Amare. De gemeente droeg dit huis voor podiumkunsten over aan de bewoners: Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.

Article continues after the ad

HM droeg een bekende groene jurk van Griekse label Zeus + Dion...

... die ze in 2017 al eens met slippers droeg (grappig genoeg ook in september). 

De hak die ze er vanavond onder droeg, maakte de look wat formeler. De koning en koningin maakten een rondgang door het nieuwe gebouw, waarbij zij verschillende repetities bijwonen. Aansluitend waren ze aanwezig bij het feestelijke programma, met nieuw werk gecomponeerd door studenten van het Koninklijk Conservatorium en uitgevoerd door het Residentie Orkest onder leiding van chef-dirigent Anja Bihlmaier.

De uitvoering vond plaats in combinatie met een timelapse video over de bouw van Amare. Het bezoek van de Oranjes kan worden gezien als een hart onder de riem voor de cultuursector, die zwaar heeft geleden en nog lang niet is hersteld van de gevolgen van de coronapandemie.  

Amare is een huis voor cultuur, educatie, events en ontmoeting en staat aan het Spuiplein in het centrum van Den Haag. In november 2021 opent Amare officieel haar deuren voor het publiek met een driedaags festivalprogramma.

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in