Koningin Máxima is haar werkweek begonnen in het Muziekgebouw aan 't IJ, bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. En deed dat met een wel heel leuke date aan haar arm.

Vereniging de Hollandsche Molen is de gelukkige winnaar van de oeuvreprijs, die elk jaar wordt toegekend aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

De vereniging zet zich zoals de naam al doet vermoeden in voor het behoud van molens in ons land, en heeft prinses Beatrix als beschermvrouwe. Zij was daarom óók aanwezig, in het muziekgebouw. En keek toe hoe haar schoondochter de prijs uitreikte.

Article continues after the ad

Máxima, prachtig in blush, vond het zichtbaar gezellig zo met schoonmoeder erbij. En gaf met haar outfit ook direct een knipoog naar Beatrix. De top droeg ze ook tijdens de abdicatie in 2013. Een heel bijzonder moment.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in