Komt er nog ooit een tiara in beeld?

Om eerlijk te zijn oogt de agenda van het Koninklijk Huis nog best leeg, voor de komende weken. Nu zegt dat niet alles, want niet alle werkbezoeken worden openbaar gemaakt, om te voorkomen dat er veel mensen op af komen en afstand houden een probleem wordt. Maar toch: voor royaltylovers dreigt het een sober seizoen te worden.  

Article continues after the ad

Máxima wordt in ieder geval verwacht op de Landelijke MuziekTafelDag (lelijk woord) van haar pet project Méér Muziek in de klas. Dat zal ongetwijfeld niet zo'n dolle boel worden als hier in 2019, omdat er niet gezongen mag worden. Kan die pandemie niet eens weg?!

Tegenvaller is dat het bezoek van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken niet doorgaat. Het zou een grote 'groene' handelsmissie in november worden, met alles erop en eraan, maar het bezoek is uitgesteld vanwege de situatie rondom het coronavirus.

In plaats daarvan wordt er – gaap – een virtuele conferentie gehouden met dezelfde deelnemers en hetzelfde thema. Frederik houdt dan bij de opening een toespraak, maar naar gezellige M&M momentjes, een vleugje royal glamour of een Hat Battle zoals in 2015 kunnen we dus fluiten.

De Oranjes zelf hebben meer vertrouwen in live op pad gaan, want ze brengen op 17 september een streekbezoek aan Zuidoost-Fryslân, altijd veelbelovend op het gebied van fijne plaatjes (deze foto is uit 2016, bij een bezoek aan Harlingen). Het koninklijk paar bezoekt de gemeenten Opsterland, Smallingerland en Ooststellingwerf. Het streekbezoek staat in het teken van de toekomst van de provincie Fryslân, met de nadruk op duurzaamheid, de landbouwsector en de Fryske taal en cultuur.

Alle hoop voor een beetje pracht, praal en wegdromen is dus gevestigd op 15 september, maar ook voor Prinsjesdag geldt: laaggespannen verwachtingen. Geen rijtoer met paarden, geen balkonscène en geen koets – ze komen gewoon met de auto. Ook geen Ridderzaal; de troonrede wordt dit jaar uitgesproken in de Grote Kerk, waar meer ruimte is om afstand te houden.


 

Lichtpuntje is dat prins Constantijn en prinses Laurentien ondanks eerder berichten toch zullen uitrukken. Om toch nog een béétje glans te geven aan het 'feestje van de democratie' is het te hopen dat HM en de prinses zich qua looks zullen uitleven. Het láátste waar we in dit nare jaar naar snakken is weer een maliënkolder en duf grijs #feestjevanhetjoiedevivre!  

Foto's (c) Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in