De namaste houdt HM erin!
De namaste houdt HM erin!

Koninklijk hart onder de riem in Honselerdijk.

Het was bijna business as unsual, afgezien dan van het afstand houden en het afzien van handen schudden. En op een of andere manier heerlijk normaal, om HM weer eens op werkbezoek te zien. Koningin Máxima was bij kwekerij Zuidbaak in Honselersdijk.

Het bezoek vond plaats in het kader van de uitbraak van het coronavirus (COVID-19). De vraag naar producten uit de sierteeltsector is sinds de uitbraak van het virus bijna helemaal weggevallen.

Article continues after the ad

Koningin Máxima, in een bekend beige broekpak, kreeg een rondleiding door de kwekerij waar onder andere violen en primula’s worden gekweekt.

Eigenaar Walter Zuiderwijk heeft tijdens de rondleiding uitleg gegeven over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de productie van de kwekerij en voor het personeel,

Máxima maakte een bedrukte indruk door alles wat ze hoorde. 

Vervolgens ging Máxima in gesprek met een aantal bloemen- en perkplantenkwekers en brancheorganisatie Glastuinbouw Nederland over de gevolgen van de corona-uitbraak voor de Nederlandse tuinders, hun werknemers en hun omgeving en over mogelijke maatregelen voor de middellange en lange termijn.

De Nederlandse sierteeltsector is zwaar getroffen door de uitbraak van het coronavirus. De aanloop naar Pasen en Moederdag is normaal gesproken de drukste tijd van het jaar voor de sector, maar de wereldwijde vraag naar Nederlandse bloemen en planten is bijna stilgevallen. Máxima was erg begaan met de medewerkers en stelde - zoals altijd - doelgerichte vragen voor ze met alweer een namaste vertrok. 

Nog even een filmpje van het bezoek.

Foto's (c) PPE Agency, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in