Dus toch: maandag genieten we van Máxima bij Matthijs!

De geruchten zoemden al even rond, maar nu is het hoge woord er dan eindelijk uit: we krijgen een televisie-interview met Majesteit voor haar vijftigste verjaardag. En de eer is aan Matthijs van Nieuwkerk.

Aanvankelijk leek het koningshuis de boot een beetje af te houden, qua een traditioneel verjaardagsinterview. Dat Amalia later dit jaar achttien wordt, werd wel eens als reden genoemd. Maar naarmate de verjaardag van de koningin (aankomende maandag) dichterbij kwam, staken er tóch geruchten over een uitgebreide sit-down de kop op.

Matthijs bereidde zich in elk geval voor met het boek van Marcia Luyten... maar dat die hier zo op tafel ligt, zien wij toch als een soort royal seal of approval van HM zelf!

Article continues after the ad

Thuis op Huis ten Bosch

Het interview tussen interviewmeester Van Nieuwkerk en koningin Máxima is op 7 mei al opgenomen in de werkkamer van de koningin op Huis ten Bosch, dus we weten al een beetje hoe het eruit komt te zien maandag.

Nu gaat het natuurlijk om de inhoud (wat zou ze vertellen?), maar zijn we ook direct razendbenieuwd wat Máxima voor zo'n gelegenheid uit de kast trekt. Een bekende outfit, zo blijkt op de eerste vrijgegeven foto's. Dus dat antwoord is alvast binnen.

Het gaat om een rok van de Oostenrijkse designer Lena Hoschek (die nog gewoon te koop is trouwens) met een gouden blouse van Natan. Een combinatie die ze in 2020 al eens droeg bij de uitreiking van Prins Bernhard Cultuurfondsprijs.

Voorafgaand aan de bekendmaking van het interviewnieuws werd vermoed dat Dionne Stax HM zou gaan interviewen, omdat zij ook het programma Dionne Dichtbij Máxima heeft gemaakt voor de NPO.

Het interview is een productie van de NOS en wordt uitgezonden op maandag 17 mei om 20.33 uur op NPO 1. 

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in