Hoe zag het eruit toen de Oranjes de vorige keer naar 'Friesland' gingen?

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan morgen (donderdag) op streekbezoek naar Zuidoost-Fryslân. Een bezoek in het teken van de toekomst van de provincie, met de nadruk op duurzaamheid, de landbouwsector en de Fryske taal en cultuur. En dat belooft de prachtigste plaatjes op te leveren. Niet alleen vanwege het prachtige nazomerweer, maar ook omdat de Oranjes nogal hard straalden toen ze de vorige keer samen naar Friesland togen. West-Friesland welteverstaan.

Article continues after the ad

Ze behoren nog steeds tot onze favoriete foto's van het koningspaar uit de afgelopen jaren: de zomerse plaatjes uit juni 2018, toen de Oranjes naar West-Friesland reisden, Noord-Holland dus, om een kijkje te nemen in Hoorn, Drechterland, Stede Broec, Enkhuizen en Medemblik. Morgen gaan ze naar Friesland-Friesland, waar de zon vermoedelijk net zo hard zijn best doet en er ook heel veel moois te zien is. Wij hebben er zin in.

Zeg nou zelf: dit waren toch memorabele plaatjes?

Je leest morgen alles over het streekbezoek van de Oranjes (het eerste streekbezoek in lange tijd!) op NOUVEAU.nl.

Beeld: ANP/RVD/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in