Op de valreep nog even een dagje mét kroonprins Haakon!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zoeken het een stukje noordelijker. Op de laatste dag van het staatsbezoek aan Noorwegen reizen ze nog even af naar mooi Trondheim.

Daar was het direct goed wakker worden voor ons koningspaar en het kroonprinselijk paar van Noorwegen, Haakon (die er na een verkoudheid op de laatste dag dan tóch nog bij kon zijn!) en Mette-Marit: bij hun eerste evenement van de dag werden ze ontvangen met 21 saluutschoten. Goedemorgen.

Article continues after the ad

Lekker duurzaam

In Trondheim gaan de Oranjes en de Noren de hele dag op bliksembezoeken, onder andere in laboratoria en bij de universiteit. De focus van de dag (en eigenlijk het hele bezoek): duurzaamheid.

Met precies dat in het achterhoofd kiest koningin Máxima al het hele bezoek voor outfits die ze al in haar kast had hangen, met als grote uitzondering het spektakelstuk van gisteravond. Natuurlijk is Majesteit altijd al een groot gelover in het recyclen van outfits: ook in Nederland doet ze dat vaak en graag.

Voor haar dag in Trondheim koos ze voor een bekende look van Claes Iversen met vrolijke sterren. Very arctic-proof. Over haar toch al warme Claes droeg ze nog een extra cape.

Terug naar Ariane

Aan het einde van de middag vliegen de Oranjes terug naar Den Haag en natuurlijk terug naar dochter Ariane (14), die tijdens dit staatsbezoek voor het eerst de enige nog thuiswonende dochter van het koningspaar was.

Haar ouders zullen staan te popelen om haar weer te zien. Toch best gek, zo'n eerste keer weg zonder dat er twee grote zussen in het paleis rondlopen.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in