Majesteit start het jaar zoals ze het vorige eindigde: in het rood.

We hebben allemaal zo onze lievelingskleur. Zo eentje waar we er op ons best in uitzien. Waar we zelfvertrouwen van krijgen. Waar we in durven op te vallen. Koningin Máxima mag dan ooit gezegd hebben dat groen haar lievelings is, als het gaat om een krachtige royal-look, is dat zeker niet waar.

Het is rood wat de klok slaat als we naar de koninklijke garderobe kijken. En dat werd gisteren, tijdens haar eerste officiële bezoek van 2022, ook weer direct duidelijk.

Article continues after the ad

Van top tot teen in rood toog HM naar Amersfoort, van haar inmiddels beroemde lievelingsjas van Valentino tot haar riem van Natan, haar schoenen van Gianvito Rossi en natuurlijk haar Chanel-baby met wie ze zelfs een stoel deelt. 

Het is een plaatje bij haar blonde lokken, ze valt er royally goed in op, en de formule is beproefd. Máxima houdt van haar vie en rouge. 

Een perfecte manier om rood in je look te injecteren (ook als je geen enorme lading rode jurken hebt à la Máx) is met een jas. Majesteit heeft ze te over, van Natan, Valentino en Oscar de la Renta bijvoorbeeld.

En ze schroomt ook niet om vurig rood uit te pakken tijdens staatsbezoeken en zelfs Prinsjesdag. #geenmuurbloem

Rood kan ook ontzettend modern en fris ogen, weet Majesteit als geen ander. Dus zet ze het ook meer casual graag in.

Al is ze ook altijd te porren voor een goede warme winterlook zoals deze uit 2018.

There's a red for all seasons, kortom. En reken maar dat Máxima voor elk seizoen van 2022 iets in de kast heeft hangen.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in