Na een spetterend staatsbanket breekt vandaag (donderdag) de tweede dag aan van het Ierse staatsbezoek. Met weer een druk programma. Dat volgens onze koningin vraagt om een paillettenrok. 

De dag begint vandaag op Ierse bodem met een bezoek van ons koningspaar (met Máxima in een oldie van Natan, op de hoofdfoto in Duitsland in 2013) aan de Lord Mayor van Dublin. Daarna is toeristische hotspot Trinity College met zijn prachtige bibliotheek aan de beurt.

Article continues after the ad

Speciale aandacht gaat uit naar de historische Nederlandse Fagel-collectie. Deze werken zijn sinds 1802 onderdeel van de bibliotheekcollectie van Trinity. De Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en Trinity College Dublin werken hier aan samen.

Op bezoek bij de Nederlanders

In de middag gaan de koning en koningin op bezoek bij een groep Nederlanders die in Ierland wonen, gaan ze het gesprek aan met de minister-president van Ierland en bezoeken ze de National Botanic Gardens voor een presentatie over Nederlands-Ierse samenwerking op het gebied van kennisinnovatie en verduurzaming in de landbouw. 

En dan is het vanavond weer tijd voor een chique bedoening: de contraprestatie van de Oranjes. Zij bieden de Ieren een voorstelling aan van het Nederlands Dans Theater.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in