Majesteit geeft een, eh, inkijkje. Of twee. Of twintig.

De locatie is fonkelnieuw en schitterend, de look van koningin Máxima ook. Majesteit trok voor het avondprogramma tijdens het staatsbezoek aan Noorwegen een gewaagde Claes Iversen uit haar koffer.

De japon komt uit zijn collectie van 2019 en is zowel qua kleur als durf-factor best onverwacht. Hoewel, denk sexy Frozen en je zit in Noorwegen toch al best goed.

Article continues after the ad

Majesteit heeft er natuurlijk wél keurig een huidskleurig jurkje onder (dat zou ook wat zijn), maar dat hebben zelfs de modellen van Claes.

Overigens heeft Máxima ook nog twee andere stukken uit dezelfde Claes-collectie die we al wél meermalen voorbij zagen komen: deze gouden top met ook al zo'n fijn rond inkijkje...

...en deze met goud behangen beauty (zien wij daar hetzelfde riempje?).

Na een drukke dag in Oslo meldden de Oranjes zich zojuist bij het Munchmuseum in de Noorse hoofdstad voor een concert van celliste Harriet Krijgh. Zij is een veelbelovend Nederlands cello-talent en heeft al verschillende internationale prijzen op haar naam staan. Door de Oranjes gevraagd worden om in Noorwegen op te treden, is natuurlijk een enorme eer op zich.

De collectie van Claes

Het Munchmuseum ging op 22 oktober open voor publiek, ook toen onder toeziend oog van koning Harald en koningin Sonja (én Haakon en Mette-Marit). Er zijn onder andere 220 stukken van Edvard Munch te bewonderen (een Noor uiteraard). De totale collectie telt 42.000 kunstwerken waarvan er 26.000 van Munch zelf zijn.

Na het concert krijgen de Oranjes zelf ook nog even de gelegenheid om het museum te bewonderen. Even dan, want morgen is het weer vroeg dag: dan vliegen Willem-Alexander en Máxima samen met Mette-Marit (en hopelijk ook met Haakon!) naar het noordelijk gelegen Trondheim voor de laatste dag van het Noorse bezoek.

Je leest uiteraard alles over op Nouveau.nl.

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in