Zeven real life ontmoetingen met HM.

Koningin Máxima, we kennen haar van werkbezoeken, speeches en ceremoniële momenten. Dan is ze 'in functie' en een maestra in De Lach, De Knik en De Wuif. Maar hoe is ze nu tijdens een onbevangen ontmoeting? Zeven verhalen, om vrolijk van te worden.

Dolfinarium Harderwijk

Article continues after the ad

"Vandaag naar het dolfinarium geweest," schreef een bezoeker op het forum van Me-To-We zo'n tien jaar geleden. "Onderweg van de parkeerplaats naar het dolfinarium liepen Máxima en Willem Alexander met de kinderen achter ons. In de toiletten stond ik op mijn dochter Kaya te wachten en Máxima op Alexia en ondertussen waren Amalia en mijn dochter Nova met een maandverbandapparaat aan het spelen. Máxima moest er erg om lachen en zei mij dat ze in de toekomst genoeg maandverband zou moeten halen. Ik vertelde dat ik hetzelfde zou krijgen met drie dochters."

'Kunt u mijn de weg…?'

(c) onbekend, via Royalista

Tijdens Máxima's eerste zomer in Toscane maakte ze met Willem-Alexander een uitstapje naar Florence. Waar een lepe verslaggever van Privé haar aansprak als quasi argeloze Nederlandse toerist die de weg zocht, plattegrond in de hand, want pre-google-maps. Máxima schoot bereidwillig te hulp en zo kwamen we erachter dat 'de vriendin van' al aardig Nederlands sprak.

Davos

Het World Economic Forum in Davos is altijd druk bezocht en Máxima loopt er natuurlijk niet met een tiara rond. En als iemand vraagt of ze een stoel kan missen, is dat geen probleem. 

Op weg naar NY

Gehoord van een medepassagier die al twee keer een intercontinentale vlucht met HM deelde.

(c) RVD

"Ze werkt, ze praat gedempt, ze leest. Allemaal losse blaadjes, ik zou er gek van worden. Ze is terughoudend, maar heel vriendelijk en heel beleefd. En op een gegeven moment kruipt ze onder een sjaal of dekentje en valt ze in slaap."

Pittige prinses

“Wie de prinses een beetje heeft leren kennen,” schrijft Marie Verheij in de eenmalig verschenen glossy Calvijn!, “weet dat zij haar nukken heeft en dat zij niet gemakkelijk in de omgang is als ze niet snel haar zin krijgt. Vorsten zijn van nature vaak coulant en geduldig in de omgang, ze hebben dat geleerd – prinsessen van burgerlijken bloede willen nogal eens drammen als er iets niet snel genoeg wordt gerealiseerd.”

Máxima is sociaal en communicatief, maar bovenal autonoom. “Ze is niet iemand die zich laat ringeloren,” zegt Jaap Maljers, medisch ondernemer en eigenaar van een paar privéklinieken, en destijds bezoeker van de Eikenhorst-bijeenkomsten. 

Hockeymoeder

Details uit de Wassenaarse jaren, toen Máxima – soms met nat haar, rechtstreeks onder de douche vandaan - een van de A'tjes en een paar vriendinnen naar een uitwedstrijd van de hockey reed. "Leuk, lief mens," zegt een van de andere hockeymoeders. "Heel geestig, niet zwaar op de hand, plaagt graag."

(c) PPE Agency

Van haar dochter hoorde ze dat in de auto altijd muziek aanstaat, dat Máxima een zenderzapper is als een nummer haar niet bevalt en dat ze heel erg houdt van meezingen: "Je hoorde haar auto meestal al van verre aankomen, maar het geluid ging altijd zachter voor de deuren opengingen."

Winkellust


Gehoord van een Haagse die dezelfde winkels frequenteert als Máxima: "De consensus is: laat haar met rust. Maar iedereen herkent haar natuurlijk. Ze doet haar best niet erg op te vallen, maar ze lijkt me wel gewoon zichzelf, gelukkig maar. Zeer vriendelijk, zeer voorkomend. Maakt graag een grapje. Kan rustig een half uur rondsnuffelen in een parfumerie, wil alles weten en ruiken. Eigenlijk zoals wij allemaal, maar bij ons staan er natuurlijk geen mannen met oortjes in voor de winkel."   

Heb je ook een Máxima-in-het-wild-ervaring? Laat ons en andere Nouveaulezers meegenieten en deel 'm op Facebook! 

Foto's © Brunopress, PPE Agency, Florence-foto maker onbekend, Getty Images de namen van de bronnen zijn bij de redactie bekend

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in