De Oranjes veroveren regenachtig Berlijn (en wij volgen ze every step of the way)!

Wat hebben we er lang op moeten wachten. Sinds maart 2020 om precies te zijn. De Oranjes gaan vandaag weer op staatsbezoek, en wel in prachtig edoch Hollands nat Berlijn.

Daar bezoeken ze tot en met woensdag het mooiste wat de stad te bieden heeft, nemen ze afscheid van de aftredende Angela Merkel en is er natuurlijk een staatsbanket (kom maar door met die tiara!). En nog véél meer. 

Article continues after the ad

Voor het eerst sinds Griekenland

Maar het begon vandaag natuurlijk allemaal op Berlin Brandenburg Airport, waar de PH-GOV voor het eerst sinds die Griekenland-vlucht weer landde met koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan boord. De afgelopen 261 dagen lieten zij hun jet even staan. #wijsheid

Of de koning ze zelf naar het Berlijnse vloog is nog onduidelijk, maar het lijkt best waarschijnlijk. Je moet toch vlieguren maken als piloot, en dit is natuurlijk een uitgelezen kans, al valt het aantal uren tegen. 

Op Berlin-Brandenburg werden de Oranjes feestelijk opgewacht (die arme parapludrager!). Ook de Duitsers snakken naar een officieel glamourmomentje na strenge maatregelen (daar waren ze al die tijd strenger dan in Nederland, dat staat vast). Ze zijn altijd dól op ons koningspaar, koningin Máxima is een woest populaire royal op Duitse bodem en het is dan ook de verwachting dat zij flink zal uitpakken de komende dagen. Om te beginnen met deze prachtige Natan-look.

Dat belooft wat

Na het welbekende vliegtuigtrap-momentje was er een officiële welkomstceremonie voor ons koningspaar, compleet met een ontmoeting met bondspresident Frank-Walter Steinmeier die straks ook met de Oranjes op pad gaat. En natuurlijk is hij er vanavond ook bij tijdens het staatsbanket, waar hij en Willem-Alexander een speech geven.

Wij kunnen niet wachten, maar ook het middagprogramma van de Oranjes belooft veel mooie plaatjes. Die zie je vandaag, morgen en woensdag natuurlijk hier op Nouveau.nl, dus kom vooral regelmatig even neuzen voor het laatste nieuws.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in