Zo'n grote rode knop kan toch niemand weerstaan?

Na een spetterend begin van haar dag in de Kunsthal, maakte koningin Máxima er maar direct een compleet Rotterdams dagje van. Ze meldde zich vanmiddag bij het hoofdkantoor van Eneco om de landelijke Geldfit-campagne 'Grip op je geld' te lanceren. Een initiatief van de Nederlandse Schuldhulproute (NSR).

Een outfitwissel zat er niet in daar in Rotterdam, maar dat is met dit fijne paarse lookje ook bepaald niet nodig. De outfit zelf stamt trouwens van járen geleden en is van COS (met dank aan Detective Josine Droogendijk), maar wél helemaal nieuw is de auto waarin Máxima aan kwam rijden. Dat is haar nieuwe, milieuvriendelijkere dienstauto die we nog niet eerder gezien hebben.

Article continues after the ad

Het idee is dat mensen met financiële zorgen zo snel mogelijk de juiste hulp krijgen. Veel van die zorgen komen momenteel door de stijgende energieprijzen. Daarom presenteerden voorafgaand aan de lancering enkele grote energiemaatschappijen samen met NSR en SchuldenlabNL een actieplan om meer aandacht te krijgen voor die financiële problemen.

De campagne ‘Grip op je geld’ is een samenwerking van Geldfit.nl met ruim honderd gemeenten en veertig bedrijven. Op de website Geldfit.nl kunnen mensen anoniem een test invullen die inzicht geeft in hun financiële situatie en laat zien of ze financieel gezond zijn. Blijkt dat niet zo, dan krijgen ze direct (online) hulp of een afspraak met een vrijwilliger of hun gemeente.

Máxima is sinds dit jaar erevoorzitter van de stichting SchuldenlabNL.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in