Je dacht dat Máxima voor een kerstgala wel in glitterlook zou komen?

Ja, wij ook. Vooral gezien haar eerdere outfits voor het Kerst Muziekgala. Veel glanzende stoffen, pailletten. Not today: Máxima kwam in ton-sur-ton (sur zelfs mondkapjes-ton) beige.

Nou vinden wij het op zich een beeldig kerstpakkie hoor. En snappen we dat ze haar vlammende rode look van gisteren wilde opvolgen met iets neutralers. Maar het is, laten we zeggen, wel een heel nieuwe interpretatie van een kerstgala-look. Al is de jurk eronder zo te zien best een beetje Frozen-inspired.

Article continues after the ad

Eentje die bovendien wel een strijkijzertje had kunnen gebruiken, maar dat is nou eenmaal het autoleven van een koningin die van Den Haag helemaal naar Apeldoorn moet. Vermoedelijk ging de capejas binnen toch uit en was de boel daar weer helemaal strak in het gareel.

Op 15 december weten we het: dan wordt het Kerst Muziekgala van 'haar' Meer Muziek in de Klas uitgezonden op televisie.

Dit gala is elk jaar een van de laatste officiële momenten voor de koningin. Dit jaar wellicht wel echt de laatste: Amalia is weer thuis, Alexia keert dit weekend terug, vermoedelijk zal Máxima de komende weken lekker veel bij haar meiden willen zijn. 

Maar voor het gala liep ze natúúrlijk uit, net als elk jaar de afgelopen zes jaar, behalve vorig jaar toen er niets mocht.

Dat vroeg om de nodige feestelijkheid van Majesteit, die binnen in een waar Winter Wonderland aanschoof voor een kersthitconcert door kinderen uit het hele land. Ook Jeangu Macrooy, Jamai, Wouter Hamel en Trijntje Oosterhuis kwamen langs om op te treden.

Het Kerst Muziekgala 2021 is op woensdag 15 december om 20.35 uur te zien op NPO 1.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in