Goed nieuws: de Duitse documentaire over koningin Máxima is vanaf nu te zien op Videoland!

De Duitse zender ZDF volgde onze koningin op de voet tijdens onder andere haar VN-werk. En het resultaat kunnen we nu ook in Nederland op ons gemakje terugkijken, via Videoland.

Daar is de docureeks Profession: Queen nu in zijn geheel te zien. Naast over Máxima zijn er ook afleveringen over goede vriendin Mathilde én Letizia van Spanje. Drie keer 45 minuten kijkplezier!

De Duitsers zetten Máxima neer als 'de betere helft van Holland' en 'de ster van de Nederlandse monarchie'. Ze reisden onder andere mee naar Bangladesh voor de VN, en waren ook aanwezig bij het staatsbezoek aan Duitsland in 2019.

Article continues after the ad

De documentaire legt flink de nadruk op Máxima's geweldige werk als speciaal afgezant, zoveel is wel duidelijk. De makers spraken voor achtergrond onder andere met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, Máxima's oude economiehoogleraar Javier Gónzalez Fraga en de Nederlandse historica Reinildis van Ditzhuyzen. Filmmaakster Annette Koehler sprak daarnaast met gravin Annabelle von Oeynhausen (die aanwezig was bij het huwelijk van ons koningspaar) over het privéleven van onze koningin.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in