Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima & Diplomatic Dressing: Editie Oostenrijk

Waarin kan HM eens shinen in het gastland? Koningin Máxima is heel goed in Diplomatic Dressing. Dat is de term voor bij een ontvangst, officieel bezoek of staatsbezoek niet alleen Nederlandse ontwerpers in het zonnetje zetten door iets van hen te dragen, maar dat ook voor labels in het gastland t...

Máxima & Diplomatic Dressing: Editie Oostenrijk

Waarin kan HM eens shinen in het gastland?

Koningin Máxima is heel goed in Diplomatic Dressing. Dat is de term voor bij een ontvangst, officieel bezoek of staatsbezoek niet alleen Nederlandse ontwerpers in het zonnetje zetten door iets van hen te dragen, maar dat ook voor labels in het gastland te doen.

Maxima in 2014, op de Weense bruiloft van haar broer

Met het oog op het aanstaand staatsbezoek aan Oostenrijk is het dan ook logisch om alvast eens te kijken naar wat het land aan leuke labels te bieden heeft. De stad leent zich tenslotte voor een dosis glam. 

De bekendste naam is sieradenontwerper Fiona Swarovski waar ongetwijfeld iets fonkelends van te betrekken is.

Eva Cavalli is Oostenrijks, maar wordt toch vooral geassocieerd met het Italiaanse label van haar man Roberto. Andreas Kronthaler idem: Oostenrijkse ontwerper, maar toch vooral bekend als de echtgenoot van Vivienne Westwood met wie hij ook samen ontwerpt. OMG – Máxima in een Kronthaler-Westwood, dát zou een fashionmomentje zijn, qua 'ode aan Sissi, maar wel van nu.'

Wie nog meer? Vermoedelijk is +Beryll een kanshebber: dit label van Sigmar Berg brengt vooral duurzame zonnebrillen en kasjmier wraps en HM is recentelijk nogal op de ecotoer. Grootste concurrent hier is Andreas Eberharter, wiens And I-accessoires al veel prijzen hebben gewonnen, maar eerlijk is eerlijk: zijn werk is meer iets voor Lady Gaga dan voor een staatsbezoek. Al kan Máxima vast wel iets met een statement ketting of een cuff.

Ook leuk: Atıl Kutoğlu is gevestigd in Wenen en kleedt veel celebs en kunstenaars.