Onze koningin heeft vanmiddag (dinsdag) vrijwilligers van het Rode Kruis in het Gelderse Loenen een hart onder de riem gestoken. Ze kwam — op gepaste afstand — op bezoek.

Majesteit kreeg (keurig behandschoend) een rondleiding en ging onder andere in gesprek met vrijwilligers die zich sinds de uitbraak van het coronavirus inzetten voor ouderen en kwetsbare mensen met een beperkt sociaal netwerk.

Máxima en Willem-Alexander blijven enorm op de hoogte van de coronacrisis in Nederland door te bellen met betrokken organisaties en waar mogelijk ook op bezoek te gaan.

Article continues after the ad

Dat brengt een gespannen sfeer met zich mee die Majesteit normaal niet kent van haar werkbezoeken, maar zo te zien gaat ze er met haar gebruikelijke rust en liefde mee om.

Het Rode Kruis helpt mensen in noodsituaties en geeft al vanaf het begin van de uitbraak voorlichting over het coronavirus. Dat wordt op dit moment door iedereen gewaardeerd, maar dus ook duidelijk door ons koningspaar. Prachtig om te zien, die betrokkenheid.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in