Bij LaDress wisten ze ook niet dat Amalia hun jurk zou dragen.

Hoe zou Amalia dat eigenlijk doen, online jurken bestellen? Sure, gewoon vanaf mobiel of laptop, op de bank of in bed zoals the rest of us. Maar tikt ze dan als verzendadres echt gewoon Huis Ten Bosch, 's-Gravenhaagse Bos 10, 2594 BD Den Haag in?

We vermoeden dat het er allemaal iets subtieler aan toe gaat, want bij LaDress hadden ze geen idee dat de prinses hun Naomi-jurk (hier lees je er alles over) had besteld voor haar grote portretten.

Article continues after the ad

'Heel verrast'

Wij belden vanochtend direct met de officiële voorlichter van LaDress en eigenaar Simone Van Trojen, niemand minder dan Thijs Willekes. Die vanochtend in de kleine uurtjes al even sprak met een tikje verbijsterde Simone.

"Simone werd heel verrast wakker met dit mooie stuk", zei hij over Amalia's jurk. "Ze wisten het ook niet, het was een verrassing, niet iets wat op voorhand georchestreerd was."

'Mooi dat Amalia kiest voor Nederlandse merken'

De site van LaDress zal momenteel flink ontploffen, en terecht: bij Máxima zien we wel eens wat Nederlandse merken, zelfs wel eens een LaDress, maar die momenten zijn dankzij haar huisdesigner Natan uit België toch nog best schaars. "Mooi om te zien dat Amalia kiest voor Nederlandse merken en die draagt voor dit soort dingen."

Dat smaakt natuurlijk naar meer, misschien wel morgen bij haar binnengeleiding in de Raad van State, wie weet. Bij LaDress kan Amalia's verjaardagsweek in elk geval nu al niet meer stuk. "Ze zijn blij verrast en super dankbaar."

Beeld: RVD - Frank Ruiter/LaDress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in