Cancel de plannen voor woensdagavond maar: de NTR zendt dan namelijk de documentaire 'Máxima, de pleitbezorger' uit. Een unieke kijk in het VN-werk van onze krachtige koningin.

Heel vaak krijgen we niet de kans om inhoudelijk mee te kijken naar het werk dat koningin Máxima doet als speciale pleitbezorger, maar voor haar tienjarig jubileum bij de VN maakte ze graag een uitzondering. Ze werd een half jaar lang op de voet gevolgd door de camera's van de Nederlandse omroep.

In de docu krijgen we te zien wat de impact is van Máxima's werk op het leven van de mensen voor wie ze zich hard maakt (mensen met weinig toegang tot financiële diensten), maar ook op haar eigen leven. Ook zien we hoe gedreven onze koningin precies is als ze een doel voor ogen heeft. "Als ik niet krijg wat ik wil, dan ga ik doordrammen", stelt ze zelf grijnzend in het voorstukje hieronder.

Article continues after the ad

Dit kun je ongeveer verwachten van de docu

Het is de tweede keer in korte tijd dat Máxima gevolgd wordt door camera's. Eerder dit jaar zond het Duitse ZDF óók al een documentaire uit over onze koningin (je kunt 'm hier kijken), evenals over koningin Mathilde van België en koningin Letizia van Spanje.

Een niet te missen kijkje in de werkkeuken van de koningin. De documentaire is woensdag (2 oktober) om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in