'De wording van een koningin.'

Met boeken over koningin Máxima kun je inmiddels een hele boekenkast vullen. Met het goed doorwrochte Moederland dat Marcia Luyten schreef voor HM's 50ste verjaardag toch wel als grondig hoogtepunt.

Maar er komt er nog eentje aan, van Rodolfo Vera Calderón en Paula Galloni, die er bepaald geen doekjes om winden.

Wilde feesten

In 'Máxima. De wording van een koningin' (je las er al eerder over op Nouveau) beschrijven de twee journalisten 'onverbloemd Máxima’s klim naar de top. In de biografie komt het verborgen en controversiële verleden van een jonge vrouw aan het licht die haar familie achterlaat in een zoektocht naar geld en roem.

Article continues after the ad

Máxima in 2000 (c) ANP

Haar ambitie brengt haar via wilde feesten van de New Yorkse jetset en een paar romances uiteindelijk bij haar doel: trouwen met een edelman.' Calm down, dear.

Wereldprimeur

Na publicatie in Argentinië, waar het boek een bestseller werd, ontvingen de auteurs nog meer informatie, waaronder een aantal ook in Nederland volkomen onbekende en zelfs geheime feiten. Deze beleven in deze Nederlandse editie hun wereldprimeur.

De schrijvers werken met deels anonieme bronnen, wat het boek minder sterk maakt, maar toch ook verhalen oplevert die best geloofwaardig zijn en iets vertellen over hoe La Zorreguieta is geworden zoals ze nu is.

'Máxima. De wording van een koningin' verschijnt op 1 november en kost € 20.


Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in