Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Josine van Modekoningin Máxima over royals in Missoni

Koninklijke knitwear om lekker in weg te kruipen!  Bij breiwerk denk je misschien gelijk aan warme wintertruien, maar er is nog zóveel meer mogelijk met de techniek. Het Italiaanse modehuis Missoni probeert dat al te bewijzen sinds 1953 en de royals helpen mee. Josine van ModekoninginMáxima.nl he...

Josine van Modekoningin Máxima over royals in Missoni

Koninklijke knitwear om lekker in weg te kruipen! 

Bij breiwerk denk je misschien gelijk aan warme wintertruien, maar er is nog zóveel meer mogelijk met de techniek. Het Italiaanse modehuis Missoni probeert dat al te bewijzen sinds 1953 en de royals helpen mee. Josine van ModekoninginMáxima.nl heeft een mooie gallery voor je samengesteld, ter inspiratie.

Wie Missoni zegt, zegt ragfijn breiwerk. Prinses Laurentien weet daar inmiddels alles van. Bij het Haagse modehuis Hardies koopt ze de ene na de andere Missoni. Op Koningsdag  2019 schotelde ze ons zelfs een gebreide broek voor.

Op Prinsjesdag 2020 kregen we grijs breiwerk van Missoni te zien. Omdat het bovenlijfje van het ensemble geen mouwen had, werd er een matchende sjaal gebruikt voor het wauw- en mouweffect.

Gebreide sjaals kunnen - indien gewenst - ook een flinke snuf kleur aan een look toevoegen. Hier in beeld: prinses Tatiana van Griekenland.

Bij sommige ontwerpen van Missoni is er geen sprake van een voor- en achterkant. Je mag als draagster gewoon zelf kiezen hoe je het kledingstuk draagt. Laurentien heeft bij deze kleurexplosie beide kanten goed benut. Links draagt ze de V-hals voor, rechts de V-hals achter.

Ze leveren wel couture, maar de meeste royals lopen rond in prêt-a-porter van Missoni. Niks mis mee, maar een doublure ligt wel op de loer. Zo zijn prinses Mary en prinses Laurentien gespot in dezelfde mantel.

Koningin Máxima en prinses Mabel werden beiden gespot met een bruin-zwart vest. Zouden ze er allebei een hebben of is dit gewoon een lease-vest?

Onderstaande mantel is dat in ieder geval niet. Hertogin Kate en de andere, onbekende dame in kwestie droegen het ontwerp van Missoni bij precies dezelfde bruiloft. Hoe gênant!

Kate heeft overigens wel meer breiwerk in haar kast hangen: deze elegante cocktailjurk bijvoorbeeld.

En deze ietwat tuttige mantel is ook gekocht bij het Italiaanse modehuis. Het handelsmerk, de gebreide zigzag, kun je simpelweg niet over het hoofd zien.

Máxima zigzagt er ook flink op los (Heerlijke look, Majesteit!)

In Bhutan, 2007.

Soms is het breiwerk ook heel subtiel aanwezig, zoals hier bij prinses Mary.

Een belangrijke tip als afsluiter: denk bij de kleding van Missoni goed na over je onderkleding. Voor je het weet, geef je meer bloot dan de bedoeling is. Een rode BH is sowieso negen van de tien keer beter dan een witte.

Foto's (c) Getty Images, Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in