Daar fietsen ze dan komende maandag. Met z'n drietjes. Voor het eerst gaan prinsessen Amalia, Alexia en Ariane allemaal naar de middelbare school. Terwijl wij met smart wachten op de eerste foto van de uitvliegende Ariane blikken we terug op hun vorige schoolgangen.

Ouders van tieners. Dat zijn koning Willem-Alexander en Máxima vanaf maandag wel héél officieel. Dan fietst hun jongste dochter voor het eerst, samen met haar zussen, de twee kilometers van Huis ten Bosch naar Gymnasium Sorghvliet in Den Haag.

Huisfotograaf Willem-Alexander

Een enorme mijlpaal die ongetwijfeld met de landgenoten gevierd wordt in de vorm van een foto van middelbare scholier op fiets (fotograaf: de koning himself), net zoals gebeurde toen haar zussen uitvlogen.

Article continues after the ad

Bye bye basisschooltijd!

De vorige schoolgang

Het is een mijlpaal die de Oranjes inmiddels maar wat goed kennen, maar eigenlijk net zo'n bijzonder moment als toen hun meisjes jaren geleden voor het eerst naar de basisschool gingen. Gelukkig hebben we de foto's (en in het geval van Amalia: de video) nog van die schattige momenten. Kijk je mee?

Amalia was uiteraard de eerste schoolganger van de prinsesjes. En wat deed ze het goed!

 
Alexia vond het spannend, de eerste dag op de Bloemcampschool in Wassenaar. Maar gelukkig had ze een stoere grote zus om de boel in goede banen te leiden (en een jurk die mama in 2018 óók zou dragen!).
 

Tegen de tijd dat Ariane aansloot was de hele familie geroutineerd in de wegbrengcyclus. 

Al vond Ariane het natuurlijk loeispannend. Dat zal maandag niet anders zijn. Succes lieve prinses! You've got this.

Beeld: ANP/RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in